Menu

Menu restauracji

Menu - Menu restauracji

Powrót

 

ŚNIADANIA

 

do godz. 1200

 

Jajecznica z trzech jaj z serem pleśniowym
na toście 11,-

 

Jajecznica z trzech jaj z cebulką i boczkiem, pieczywo, masło 11,-

 

Tost z sałatą, wieprzowiną, jajkiem i porem 14,-

 

Frankfurterki z wody z sałatą i pieczywem 14,-

 

Śniadanie angielskie (3 sadzone jajka, smażony boczek, frankfurterki z cebulą, pieczywo, masło) 16,-

 

PRZYSTAWKI

 

Tatar wołowy z marynowanymi grzybami schimeji i żółtkiem przepiórczym 34,-

 

Zapiekany oscypek z malinowym sosem
i wytrawną czekoladą 16,-

 

ZUPY

 

Tradycyjny rosół z makaronem 11,-

 

Kociołek góralski na wołowinie 18,-

 

Żur z białą kiełbasą i boczkiem 14,-

 

Korzenny bulion z kaczki z uszkami i porem 14,-

 

Pikantny krem z kurczakiem o orientalnym smaku 15,-

 

Zupa serowa z suszonymi pomidorami 16,-

 

MAKARONY

 

Tagiatelle w sosie porowo-pistacjowym
z polędwiczką wieprzową 26,-

 

Penne z sosem z bryndzy z boczkiem
i kurczakiem 25,-

 

Penne z wieprzowiną i parmezanem 20,-

 

Penne w sosie borowikowym zapieczone góralskim serem 28,-

 

Spaghetti z sosem pomidorowym i serem wędzonym 20,-

 

SAŁATY

 

Z kaczką, piklowanym burakiem i czerwoną cebulą z winegretem miodowo-musztardowym 26,-

 

Z serem lazur, karmelizowanymi orzechami, piklowanym burakiem i winegretem balsamiczno-miodowym 25,-

 

Z pstrągiem, pomidorkami cherry i emulsją z malin oraz czarnym sezamem 25,-

 

Z kurczakiem sous vide, sosem cytrynowym, grzankami, pestkami dyni i czarną soczewicą 24,-

 

DANIA GŁÓWNE

 

Glazurowane żeberko z buraczkami
z chrzanem i ziemniakami 33,-

 

Marynowana pierś z kaczki na puree ziemniaczanym i sosem żurawinowym
na porto 38,-

 

Łosoś z grillowanymi warzywami
i cytrynowo miętowym sosem 39,-

 

Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym z puree ziemniaczanym 32,-

 

Kurczak zapieczony serem góralskim
z ziemniaczkami i sosem tatarskim 27,-

 

Rolada śląska z kluskami i czerwoną kapustą 30,-

 

Stek z polędwicy wołowej z sosem pieprzowym flambirowanym brandy,
frytkami i salsą pomidorową 65,-

 

Pstrąg pod pesto z suszonych pomidorów z kuskusem i sałatami z winegretem 30,-

 

Rwana wieprzowina z ziemniakami i kiszonym ogórkiem 24,-

 

DLA DZIECI

 

Rosołek z makaronem 7,-

 

Zupa z pomidorów 8,-

 

Kurczak panierowany z frytkami i surówką z marchwi 15,-

 

Makaron z sosem serowym i kurczakiem 15,-

 

Makaron z sosem mięsno pomidorowym alla bolognese 15,-

 

PRZEKĄSKI DO PIWA

 

Tortilla z wieprzowiną zapieczona serem z miksem sałat i winegretem 18,-

 

Club Sandwich z kurczakiem 17,-

 

Kanapki finger food z różnymi dodatkami (10 szt) 21,-